Vilket gäng!!

Från Centralmassivet i Frankrike färdades 57 volleyboll-fans i 16 timmar i buss, för att på plats utanför Florens se en match i italienska A1-ligan. Inte vilken match som helst såklart, utan en match där deras idol / släkting / vän Isabelle spelade med Scandicci mot Legnano. De 57 kom från volleyboll-klubben Aurillac Volley, som arrangerade resan, från löparklubben Club Athletique Caussade (som jag sprang för 1992-94), från Beziers Angels där Isabelle spelade förra säsongen, och så Isabelle o Annas franska faster Martine med familj. Vilket gäng, en sån energi och så mycket kärlek ❤️❤️❤️!

 

De gav sig av fredag kväll från ett snöigt och kallt Aurillac. Efter en hel natts körning via franska Rivieran och förbi Ventimiglia in i Italien, stannade de för frukost i välkända Cinque Terre, tre timmar från Florens. Där har vi inte varit ännu, men jag ser ju på bilderna att vi måste ta oss dit!

 

Lördag lunch anlände gänget, med viss sömnbrist, i Florens. De bodde på ett enkelt hotell i centrum, men med takterass med utsikt över hustaken, och inte vilka hustak som helst…

 

Efter snabbt fixad lunch väntade turistguiden med 57×2 öronsnäckor. Dags för flera timmars rundvandring i den vackra stan. Jag hängde på, med Minou såklart. Men såklart blev det inte mycket lyssnande på guiden för min del, för här var ju så många att prata med som jag inte sett på så länge! Isabelle hade eftermiddagsträning och sen måste hon ju fokusera på söndagsmatchen,  så henne fick de vänta med att träffa.

Florens bjöd på fantastiskt väder ☀️ denna helg, även om nätterna blir riktigt kalla, under noll faktiskt. Förutom rundvandringen bland kända monument och broar hann gänget också med en konstrunda. På bild ser vi en av Beziers Angels supportrar klappa det kända vildsvinet vid ett av Florens torg. Man ska önska sig något, och det ska då bli verklighet. Kanske hade hans önskan att göra med en mästerskapsfinal i Frankrike, eller varför inte två… Franska Cupen och Le Championnat. Vi håller tummarna härifrån!! Beziers Angels går som tåget och leder tabellen, plus att de spelar Cup-semi imorgon…favorit i repris, mot Mulhouse (vi vann ju där i fjol, efter att ha legat under med 0-2)!

 

Sen var det alltså match i Scandicci, igår kväll, och med hjälp av Savino del Bene hade det tillresta gänget fått en hel läktarsektion, och scarves därtill.

 

Matchen var mot Legnano, som inte ligger så bra till i tabellen men som ändå slog Busto förra helgen! Så vi var taggade för ett tufft möte. Scandicci spelade riktigt bra, men Legnano var faktiskt bara en blek kopia av sig själv. En av deras bästa spelare var på bänken. Kanske var hon skadad. Klubben har haft en del ekonomiska problem, vi vet inte vilken roll detta spelade. Hur som helst blev det en snabb match, 3-0 och vi hade övertag i princip hela vägen. Som ni ser på fotona från Savino del Bene var det maskeradtema den här helgen i stan 😄..

 

Det som också gick vår väg denna spelomgång var att Novara förlorade borta mot Casalmaggiore, 1-3 (liksom vi när vi spelade där!), vilket gör att vi nu åter ligger bara en poäng bakom Novara i tabellen. En tredjeplats alltså. Tre omgångar kvar innan slutspel. Vi har Conegliano, Bergamo och Busto kvar att möta. Novara har också Conegliano kvar (och Monza!). Det kommer att bli spännande in i det sista!!! Vi har inte någon kalender för slutspelet, men kvartarna går i bäst av tre matcher. Semi och final i bäst av fem. Sista matchen i grundspelet är 10 mars, då vi har Busto hemma. Alla spelar samtidigt, en lördag kl 20.30.

 

Tillbaka till matchen igår… Efteråt väntade pizzamingel på en närliggande restaurang. Festlig stämning 🎉🎉 och Isabelle blev väl sammantaget fotad typ 1000 gånger och har skrivit autografer så pennan glödde. Nu har vi franska korvar o ostar o vin med hem. Och en fransk flagga 🇫🇷! TACK Aurillac Volley och Pierre Fleurant för att ni arrangerade resan hit. Det var HELT FANTASTISKT att ni kom 👏👏💪!

 

Isabelles bästis Betty 😍 kom också hit denna fullbokade söndag! Nu har tjejerna några dagar att shoppa och besöka stan. Jätteroligt för Isabelle med några dagars avkoppling, även om träningen drar igång imorgon såklart, med dubbla pass.

 

Annars har det varit fler cykelturer i regn, men också lördagsmarknad i solsken. Jag bakade de enda semlor som vi väl får i oss denna februari. Med egenhändigt gjord mandelmassa, på mandlar från Sicilien ☀️.

 

Grattis till OS-guldet, Charlotte Kalla! Det kunde man t.o.m. se på italiensk tv 👍.

feb 12 os

Isabelle och Betty får återkomma senare med bilder från sina eskapader. Nästa helg är spelledig här, för dem som inte tog sig till Coppa Italia 😢😞. Isabelle har äntligen 3 dagar ledigt, vi får se sen vad hon väljer att göra då! Anna 💕 har det förresten bra borta i Milwaukee, men där är ju inga matcher nu på vårterminen, så inte nån volleyboll att rapportera ifrån.

Ciao från oss, ha det braaaaa 😘😘

 

 

 

Lämna en kommentar